Kemencénk

Falusi vendégasztal:

A tanya melletti csűrben, ahol ötven fő kényelmesen helyet tud foglalni, egy hatalmas kemence várja Vendégeinket, hogy éhségüket csillapítsa. Nagyanyáink receptjei alapján főképp tésztaételeket készítünk. A szarvasi hagyományoknak megfelelően többek között sütünk kapusznyikát, szilvalekváros kiflit. Az előbbi egy káposztával töltött kelt tészta, az utóbbiba pedig természetesen a gyümölcsösünkben termett szilvából készült, rézüstben főtt lekvár kerül.

Vendégeink körében igen kedvelt a kenyérlángos is, ami egy bőséges uzsonnának felel meg, de kisétkűeknek akár az ebédet is helyettesítheti. Kézzel dagasztott kenyértésztára kerülhet tejföl, lilahagyma, szalonna, kolbász, sajt a Vendégeink igényeinek megfelelően.

Frissítőül saját készítésű szörpjeinket (bodza, menta), vagy a Füveskertünkből szedett teákat szolgálunk fel.

Mivel ételeink elkészítése igen hosszadalmas, a kemencét akár előző nap be kell fűtenünk, így minden esetben kérjük, hogy telefonon előzetesen jelentkezzenek be, ha megkóstolnák finomságainkat.

 

Ha a tárlatvezetés és a Füveskertben tett séta után megtöltötték gyomrukat Vendégeink, következhet a játék! Kicsik és nagyok találnak kedvükre valót népi játéktárunkban. A gyermekeknek ajánljuk a csoszogit, gólyalábat, kötélhúzást, a nagyobbaknak az óriás ördöglakatokat. Ha még mindig lapos lenne a hangulat, két önként jelentkezőt egy élő ördöglakattal összekötözünk. Garantáljuk, hogy jól fognak szórakozni! Ha kipróbálná „ökomatánkat” is, de nem tudja mi az, látogasson el a Szalmaportára, szeretettel várjuk!

 

 

Minimum létszám 8 fő. (Ha kevesebben szeretnének érkezni, a megmaradó ételeket szívesen elcsomagoljuk.)

Tájékoztató árak:

8 fős csoport részére  kenyérlángos 1000 Ft/fő,

vagy kapusznyíka és szilvalekváros kifli 1000 Ft/fő,

vagy túróslepény 1200 Ft/fő. 

Az ételek mellé frissítőül házi szörpöt, vagy teát szolgálunk fel.

Kérjük, minden esetben vegye fel velünk telefonon  a kapcsolatot érkezés előtt legalább 24 órával, hogy kéréseiknek maradéktalanul eleget tudjunk tenni, illetve egyeztetni tudjuk a létszámot és a menüt!