Múzeum:

A régi idők hangulatában berendezett tanyaépületben, Vendégeink egy tárlatvezetés során megismerhetik a szalmafonás eszközeit, hagyományos és modern technikáit, valamint számos különleges szalmából készült tárgyat. A kiállítás érdekessége, hogy ezek szinte mindegyike saját alkotás. Így látható, csipkefinomságú szalmalegyező, a magyar koronázási ékszerek méretarányos másai, vagy éppen menyasszonyi fátyoldísz szalmával díszítve.

A tárlat másik részében különleges gyöngy ékszerek kerültek kiállításra, melyek között éppúgy megtalálhatóak a magyar népviselet kiegészítői, mint a mai divatot követő darabok.

Bővebb információ

Belépőjegy: 1200 Ft/fő
Csoportos kedvezmény – 10 fő felett 1000 Ft/fő

 

Füveskert:

A portán egy különleges kertet alakítottunk ki, amelyben több mint ötvenféle gyógy-és fűszernövény kapott helyet. Látogatóinknak egy rövid séta során mesélünk ezek jótékony hatásairól, felhasználásukról.

Bővebb információ

Belépőjegy: a fenti díj tartalmazza

 

Falusi vendégasztal:

Ha a hozzánk érkezők a gyomrukat is szeretnék megtölteni, szívesen csillapítjuk éhségüket a kemencénkben sült hagyományos tésztaételekkel. Kínálatunkban szerepel kenyérlángos, haluska, kakaós csiga, kovászos kenyér kencékkel… Frissítőül saját készítésű szörpöket, teákat szolgálunk fel.

Ezen programhoz kérjük, minden esetben telefonon jelentkezzen be az érkezés előtt legalább 72 órával! Mivel tésztáinkat kézzel dagasztjuk és kemencében sütjük, hagyományos módon, az előkészületekre viszonylag sok időre van szükségünk. Köszönjük megértésüket!

Minimum létszám 10 fő, a menüt és az árakat is telefonon tudjuk egyeztetni.

Bővebb információ

 

Kézműves foglakozások:

Mesterségeink kipróbálására is lehetőség van. Körülbelül egy órás foglalkozás keretében az érdeklődők elkészíthetnek egy kisebb szalmatárgyat, vagy gyöngy ékszert, melyet emlékül magukkal vihetnek. Ha egyéb kézműves tevékenység érdekli, keressen minket bátran, lehet, hogy tudunk segíteni. Ha csak megnézné, hogyan készülnek alkotásaink, mesterségbemutatót is szívesen tartunk.

Ezen programhoz is kérjük, minden esetben telefonon jelentkezzen be az érkezés előtt legalább 72 órával!

A szolgáltatás díja:

1-6 fő: 1200 Ft/fő

7-15 fő: 900 Ft/fő

16 főtől: 800 Ft/fő

A program maximum 1,5 óra

Bővebb információ