Kemencénk

Falusi vendégasztal:

A tanya melletti csűrben, ahol ötven fő kényelmesen helyet tud foglalni, egy hatalmas kemence várja Vendégeinket, hogy éhségüket csillapítsa. Nagyanyáink receptjei alapján főképp tésztaételeket készítünk. 

Vendégeink körében igen kedvelt a kenyérlángos, ami egy bőséges uzsonnának felel meg, de kisétkűeknek akár az ebédet is helyettesítheti. Kézzel dagasztott kenyértésztára kerülhet tejföl, lilahagyma, szalonna, kolbász, sajt a Vendégeink igényeinek megfelelően.

Frissítőül saját készítésű szörpjeinket (bodza, menta), vagy a Füveskertünkből szedett teákat szolgálunk fel.

Mivel ételeink elkészítése igen hosszadalmas, a kemencét akár előző nap be kell fűtenünk, így minden esetben kérjük, hogy telefonon előzetesen jelentkezzenek be, ha megkóstolnák finomságainkat.

 

Ha a tárlatvezetés és a Füveskertben tett séta után megtöltötték gyomrukat Vendégeink, következhet a játék! Kicsik és nagyok találnak kedvükre valót népi játéktárunkban. A gyermekeknek ajánljuk a csoszogit, gólyalábat, kötélhúzást, a nagyobbaknak az óriás ördöglakatokat. Ha még mindig lapos lenne a hangulat, két önként jelentkezőt egy élő ördöglakattal összekötözünk. Garantáljuk, hogy jól fognak szórakozni! 

 

 

Minimum létszám 10 fő. (Ha kevesebben szeretnének érkezni, a megmaradó ételeket szívesen elcsomagoljuk.)

Tájékoztató árak:

10 fős csoport részére  kenyérlángos 1800 Ft/fő,

vagy kakaós csiga 600 Ft/fő,

vagy kovászos kenyér kóstoló háromféle „kencével” 1 db kenyér 2000 Ft + 800 Ft/fő  (1 db kenyér kb. 1000 gr-os, amiből annyit készítünk, amennyit a csoport kér, az 500 Ft-os személyenkénti költség a „kencék” árát tartalmazza).

Az ételek mellé frissítőül házi szörpöt, vagy teát szolgálunk fel.

Kérjük, minden esetben vegye fel velünk telefonon  a kapcsolatot érkezés előtt legalább 72 órával, hogy kéréseiknek maradéktalanul eleget tudjunk tenni, illetve egyeztetni tudjuk a létszámot és a pontos menüt!