A lányom nyár elején férjhez ment, ami hónapokig izgalomban tartotta családunkat. A nagy napot 2013. június 1-re tűzték ki, ami már egy évvel korábban sok feladatot jelentett. Úgy döntöttünk, hogy ahol csak tudjuk, becsempésszük a szalmát e fontos nap „díszletei” közé.

A lakodalom helyszínéül egy nagyon szép báltermet választottak a fiatalok, azonban a lépcsőházát fel kellett egy kicsit dobnunk. Így készítettem egy nagy csipkés szívet központi elemként, ami köré az ifjú pár fotóit helyeztük el.

 

 

 Esküvői dekoráció – szalma szív

Már korábban is készítettem menyasszonyi fejdíszt, de most különösen szépet szerettem volna alkotni, ez lett végeredmény:

  Menyasszonyi fejdísz szalmából

Úgy lettek teljesek a menyasszonyi kiegészítők, hogy a nyakéken és a cipőn is visszaköszönt a szalmacsipke.

 Menyasszonyi nyakék szalmával

 

  Cipőklipsz szalmával

Hogy a férfiak se maradjanak ki a jóból, az Örömapák és a Vőfély is kapott egy-egy kitűzőt.

  Örömapák kitűzői szalmából

Vőfély kitűzője szalmából

A legnagyobb feladatot a köszönőajándékok elkészítése jelentette, mivel szép számú volt a vendégsereg. Senki nem maradhatott ajándék nélkül! Ezeket a szívecskéket már februárban elkezdtem fonogatni, hogy biztosan készen legyenek az esküvőre. Ezután még a kis masnikat is el kellett készítenünk, ami a szíveket díszítette. Ezeket egy villa segítségével oldottuk meg. Egy bejegyzésben majd ezt is megosztom Veletek.

Köszönőajándék- szalmaszívek

Az ültető kártyákat Dóri készítette, amiket egy-egy kis svájci levél díszített.

  Ültetőkártya

Azt szerettük volna, ha a nagy nap igazán különleges lesz, ezért a kezünkbe vettük az irányítást, illetve a dekorálást, és a család többi tagjának segítségével az alábbi szépségek is mind sajátkezűleg készültek:

 

                         Asztaldísz

              Templomi dekoráció

 

 

 

 

 

 

 

Élő virág girland

 

Mécsestartó

Ezt a mécsestartót igen költséghatékonyan oldottuk meg, hiszen a padláson kallódó befőttesüvegeket töltöttük meg színes aqua gyöngyökkel, a közepébe helyeztünk egy kis mécsest. A csipke egy régi függöny feldarabolásával készült el, majd az egészet átkötöttük egy selyem szalaggal. Ezek világították meg az étterem bejárati folyosóját, igazán hangulatos volt!

Veronika