Az idei évben fogja ünnepelni a Sárarany Szalmaporta nyitásának ötödik évfordulóját. Ebből az alkalomból szeretnénk egy kis ízelítőt adni abból, hogy hogyan is alakítottuk olyanná, ahogy most láthatják Vendégeink.
Mint az ember életében sok minden, ez is álmodozással kezdődött! Szerettünk volna egy helyet kialakítani, ahol állandóan megtekinthetőek az alkotásaink és ahol jól érezhetjük magunkat. Sokáig úgy gondoltuk, hogy csak álom marad a tervünk. Azután felajánlottak egy tanyát megvételre, és ekkor kezdtünk el nézelődni… 2009 tavaszán pedig megtaláltuk a mi portánkat, vagy inkább ő talált meg minket? Egyből tudtuk, hogy nem kell tovább keresnünk.
A nyitásig még rengeteg munka várt ránk, és mivel szinte mindent mi magunk csináltunk, csak egy évvel később, 2010 júliusában tudtunk nyitni. De nem bántuk, hiszen a gerendák, az ajtók és ablakok, mind-mind a mi kezünk munkáját őrzik, így még inkább a miénk.
 
A főépület elején a hármas ablakot kicseréltük
hagyományos, bontásból vásárolt, kis méretű ablakokra:
 
                                                 
 
A gerendákról lekapartuk a meszet, hogy a fa újra látszódjon:
 
                         
 
Az ajtókról, ablakokról és a konyha faláról eltüntettük a zománcfestéket:
 
                                
 
A padlót kiraktuk járótéglával:
 
 
A tornác tégla oszlopokkal csatlakozott az épülethez és a parapet is téglából épült, amit mi elbontottunk és fával pótoltuk. Így lettek gyönyörű ágascifráink.
 
      
 

Ágascifra…

 

…és az árnyéka

 

És persze tapasztottunk, meszeltünk, festettünk…

            

A történet pedig nem ért véget, ma is folytatódik a Sárarany Szalmaportán! Sok szeretettel várunk mindenkit, aki a végeredményre kíváncsi!
a Maczkó család

 

Mentés

Mentés