Bár idén nem volt részünk igazán kemény télben, de azért már mindenki vágyik egy kis napsütésre, melegségre. Talán hamarabb megérkezik a tavasz, ha egy szalma lepkével csalogatjuk, de hogyan is kezdjük?
 
Végy néhány szál szalmát, amit langyos vízben áztattál 20-30 percig. Szükséged lesz még egy ollóra, jó erős cérnára és egy rövid sodratra, ami a lepke csápja lesz. Ezt helyettesítheted egy dróttal is.
 

Szükséges alapanyagok, eszközök

Köss össze 3 hosszú szalmaszálat, majd készíts belőle hármasfonatot a szál teljes hosszában!

Hármasfonat

Ezután a hármasfonatodat hajlítsd kör alakba, és kösd össze, majd a kör közepén csípd össze, alakíts belőle egy nyolcas formát és így is kösd össze! Már csak egy lépés van hátra, hogy elkészüljön a szárny. A nyolcas formát az aljánál és a tetejénél szintén nyomd össze, és így keresztben is kösd össze!

A lepke szárnyának kialakítása

Most elkészítjük a lepkénk testét. A maradék szalmaszálakat (kb. 10 darab, de függ a vastagságtól) középen jó szorosan összekötjük, majd az egyik oldalról elkezdjük lehajtogatni a szálakat a másik oldalra.

A lepke testének kialakítása

Az így kapott testet középen szétnyitjuk, és behelyezzük a csápját, majd alatta elkötjük, hogy megkapjuk a lepke fejét. Ugyanígy járunk el a szárnnyal is, majd alatta két helyen elkötjük a testet.

Szalma lepke alakulóban

Ezután már csak le kell vágnunk a felesleges szálakat V alakban.

Utolsó lépések

Íme el is készült a pillangónk! Jó alkotást kívánok!

Szalma lepke

És hogy még hamarabb jöjjön a napfényes tavasz, íme egy korábbi fotó a Szalmaportáról.
 

Tavasz a Szalmaportán

 Veronika