Múzeum:

A régi idők hangulatában berendezett tanyaépületben, Vendégeink egy tárlatvezetés során megismerhetik a szalmafonás eszközeit, hagyományos és modern technikáit, valamint számos különleges szalmából készült tárgyat. A kiállítás érdekessége, hogy ezek szinte mindegyike saját alkotás. Így látható, csipkefinomságú szalmalegyező, a magyar koronázási ékszerek méretarányos másai, vagy éppen menyasszonyi fátyoldísz szalmával díszítve.

A tárlat másik részében különleges gyöngy ékszerek kerültek kiállításra, melyek között éppúgy megtalálhatóak a magyar népviselet kiegészítői, mint a mai divatot követő darabok.

Bővebb információ

Belépőjegy: 1000 Ft/fő
Csoportos kedvezmény – 10 fő felett 800 Ft/fő

 

Füveskert:

A portán egy különleges kertet alakítottunk ki, amelyben több mint ötvenféle gyógy-és fűszernövény kapott helyet. Látogatóinknak egy rövid séta során mesélünk ezek jótékony hatásairól, felhasználásukról.

Bővebb információ

Belépőjegy: a fenti díj tartalmazza

 

Falusi vendégasztal:

Ha a hozzánk érkezők a gyomrukat is szeretnék megtölteni, szívesen csillapítjuk éhségüket a kemencénkben sült hagyományos tésztaételekkel. Kínálatunkban szerepel kenyérlángos, szilvalekváros kifli, kapusznyíka (kelt tészta káposztás töltelékkel – hagyományos, szarvasi étek), haluska, kakaós csiga, kovászos kenyér kencékkel… Frissítőül saját készítésű szörpöket, teákat szolgálunk fel.

Ezen programhoz kérjük, minden esetben telefonon jelentkezzen be az érkezés előtt legalább 24 órával! Mivel tésztáinkat kézzel dagasztjuk és kemencében sütjük, hagyományos módon, az előkészületekre viszonylag sok időre van szükségünk. Köszönjük megértésüket!

Minimum létszám 8 fő, a menüt és az árakat is telefonon tudjuk egyeztetni.

Bővebb információ

 

Kézműves foglakozások:

Mesterségeink kipróbálására is lehetőség van. Körülbelül egy órás foglalkozás keretében az érdeklődők elkészíthetnek egy kisebb szalmatárgyat, vagy gyöngy ékszert, melyet emlékül magukkal vihetnek. Ha egyéb kézműves tevékenység érdekli, keressen minket bátran, lehet, hogy tudunk segíteni. Ha csak megnézné, hogyan készülnek alkotásaink, mesterségbemutatót is szívesen tartunk.

Ezen programhoz is kérjük, minden esetben telefonon jelentkezzen be az érkezés előtt legalább 24 órával!

A szolgáltatás díja:

1-6 fő: 1000 Ft/fő

7-15 fő: 800 Ft/fő

16 főtől: 700 Ft/fő

A program maximum 1,5 óra

Bővebb információ